dimarts, 30 d’agost del 2016

A delecta'm cuinem arròs de peix



   Què us sembla si ens ajudem dels productes que trobarem a la botiga de delecta'm per fer un arròs de peix amb productes gourmet... La nostra proposta és fer un arròs deliciós per a 4 persones a un bon preu i amb productes de primera qualitat.



   El primer que hem de fer és anar a mercat i comprar el peix per fer el brou, així com els llagostins, les cloïsses i la sépia que podreu veure que he emprat. De totes formes, queda a la vostra mà afegir el peix o marisc que més us agradi (musclos,...). 




Ingredients per a 4 persones:
  • Peix per caldo.
  • 1 sépia
  • 8 llagostins
  • 12 cloïsses
  • Per la picada:
    • 25 grams d'avellanes (Coselva)
    • 25 grams d'ametlles (Coselva)
    • 3 grans d'all i julivert (o 3 cullerades -postre- d'all i julivert Bernau)
    • 1 cullerada (-postre- rasa) de pebre dolç Bernau
    • 1 o 2 tomàquet (o 1 o 2 tomàquet sencer Eco Hortus)
    • 1 llesca de pa
    • Sal
  • Oli d'Oliva Verge Extra (Escornalbou o Mestral)
  • Sal (Flor del Delta).
  • 400gr d'arròs Bomba (Lo Nostre)
  • Melmelades Blanch
Preparació:



   Per fer aquest plat farem servir un estri de cuina que per a mi és molt útil, ja que el podem emprar per fer molts plats. Es tracta del wok. Ens permetrà cuinar sobre una vitroceràmica repartint uniformement la temperatura per tota la seva superfície.

   El primer que farem serà posar el peix del caldo en una olla gran i el deixarem que vagi fent xup-xup a foc lent. Posarem les cloïsses en una olla amb molt poca aigua i les escaldarem.  

   En el wok sofregirem una llesca de pa per la picada. Agafarem el morter i hi posarem poc a poc els ingredients de la picada de forma que vagi quedant tot molt ben triturat. És important que no quedin trossos que després es puguin trobar a l'arròs. Un avenç tecnològic que podeu emprar, que realment va molt bé i ens permet estalviar temps és el "minipimer". Agafarem un pot, hi afegirem els productes de la picada amb una mica d'oli d'oliva verge extra i ho triturarem tot amb el "minipimer", veureu com queda homogeni i molt ben triturat; l'oli i el tomàquet ens ajuden a homogeneïtzar la picada.

   Mentre va bullint el caldo, saltejarem els llagostins dins el wok amb una mica d'oli verge extra d'oliva i sal. Si us agrada donar un toc picant a l'arròs ho podeu fer emprant Flor de Sal Delta de l'Ebre Pebres o bé afegint qualsevol dels pebres picants de Bernau.




   Retirarem els llagostins, els deixarem en un plat a banda i saltejarem la sépia, prèviament tallada a daus. Un cop estigui feta la retirarem en un plat. Deixarem tot el caldo que ha anat fent el saltejat.




   Afegirem la picada que hem preparat dins el wok, que conté l'oli amb el saltejat. Ho sofregirem a foc mig anant-ho remenant. En principi, no caldrà afegir oli, però si veiem que ens ha quedat molt pobre, n'hi podem afegir una mica més. Això si, penseu que tant important és posar oli, com no posar-ne en excés. Si us agrada un toc de ceba a la picada, podeu agafar sofregit de ceba Eco Hortus i afegir-lo en la mesura que cregueu oportú.

   Mentre es va sofregint la picada, agafarem el caldo i el colarem en una olla que posarem al foc per mantenir així el punt d'ebullició.

   Quan veiem que el sofregit comença a daurar, prepararem l'arròs i l'avocarem dins el wok. Remenarem bé per tal que quedi ben barrejat amb la picada i ho deixarem acabar de daurar.





   Amb l'arròs ben daurat afegirem una mica de brou de peix en ebullició, fent que just cobreixi l'arròs. Veureu com comença a fer xup-xup. Deixarem que minvi l'aigua, afegirem la sépia i les cloïsses que prèviament haurem bullit i repetirem el procés 2 o 3 vegades. Tot i que el wok no deixa que l'arròs s'aferri, si ens volem assegurar que no ho fa, remenarem el fons, això si, pertorbant al mínim la superfície. Ara, si us agrada aquell arròs torradet que queda al fons, no cal que el toqueu. A mesura que es vagi fent, anirem corregint de sal.


   Esperarem uns 20 minuts per tal que l'arròs es faci, apagarem el foc, posarem els llagostins sobre l'arròs i ho taparem (si el wok té tapa, millor), deixant-lo reposar de 3 a 5 minuts.

   I ja el podem servir... Espereu!!!  voleu donar un toc especial al plat? doncs guarniu-lo en els laterals del plat amb unes tires fines de melmelada Blanch (de pebre vermell, pebre verd,  tomàquet, o pels més agosarats, els sabors del gamberro ;)  ), li donareu un toc especial i contrastareu el plat amb sabors dolços i sorprenents. 




   Espero que us hagi agradat el plat d'avui. Només volem dir-vos que el que hem preparat és un arròs de peix amb els ingredients bàsics per tal que pugueu disfrutar d'un plat deliciós. Queda a les vostres mans afegir-hi més ingredients, nosaltres no en som partidaris, a més ingredients, menys especials són els plats.

   Ho podeu acompanyar d'un vi blanc Ètim, Via Terra Garnatxa Blanca o Mas Donís Blanc que també trobareu a delecta'm. 



I per postres... què us sembla un músic de Casa Gispert amb mistela Montebrione de Montbrió del Camp?  si voleu, ho podeu finalitzar amb un cafè ecològic de Cafès del Bages.



   Bon profit...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada